Integratie Shopware en Aspos voor Animals First

Hoe een koppeling tussen een webshop en kassasysteem zorgt voor een snellere en nauwkeurigere orderwerking!

Animals First, de online dierenwinkel

Vind alles voor jouw (huis)dier bij de online dierenwinkel Animals First. Bij Animals First staat de liefde voor dieren centraal.

Je kunt dan ook voor alles omtrent huisdieren bij ze terecht. De winkel en online shop bieden verschillende soorten en merken voer, speeltjes, snacks, voerbakken, manden en kussens, halsbanden en verzorgingsproducten.

Ze willen het beste voor jouw huisdier en zorgen voor goede producten met passend advies.

Integratie Shopware en Aspos

Animals First heeft naast de fysieke dierenwinkel ook een online shop. Deze webshop moest gekoppeld worden met het kassasysteem.

Wij hebben geholpen deze twee systemen met elkaar de verbinden. Hierbij is het van belang dat gegevens goed heen en weer geschoten worden voor een goede verwerking van orders en dus ook voor het voorraadbeheer.

Animals First had al een start gemaakt met de integratie, maar had onze expertise nodig voor het goed inrichten, optimaliseren en werkend krijgen van de verbinding.
“Animals First wilde een integratie tussen Shopware en Aspos. We hebben de koppeling opgezet en geïmplementeerd, rekening houdend met basis en specifieke vereisten.

De integratie heeft geleid tot een snellere en nauwkeurigere orderverwerking, waardoor Animals First efficiënter kan werken en klanten beter van dienst kan zijn.”

De koppeling opzetten en optimaliseren

Animals First heeft gekozen voor een plug&play  koppeling. Echter in de praktijk bleek dit tegen te vallen. Het instellen van basis, maar ook specifieke wensen zorgde ervoor dat Animals First onze hulp heeft ingeschakeld.

Zo liep Animals First aan tegen een BTW probleem. Door een verkeerde instelling werd er geen controle gedaan op BTW code, waardoor er continu nieuwe BTW codes werden aangemaakt met als gevolgd een vervuild systeem vol met allerlei BTW codes. Door de juiste mapping van datavelden met een juiste controle erop, is dit probleem opgelost waardoor de database niet meer werd vervuild.

Anders dan anders

De samenwerking was kort en krachtig en moest op de momenten dat er geen klanten in de winkel geholpen moesten worden. Dus geen gebruikelijke Team meetings om het implementatieproject door te spreken, maar telefonisch overleg.

We begrijpen dat de klant altijd voorgaat en de ‘business’ gewoon moet blijven draaien. Ondanks dat de samenwerking daardoor ‘anders dan anders’, wisten we toch een goede flow met elkaar te krijgen om de juiste stappen te zetten in het project.

Middleman

Omdat Animals First een drukke dierenwinkel is, zijn wij ook de middelman geweest die het stukje uitleg naar de websitebouwer en de kassasysteem leverancier geweest, want naast het opzetten van de koppeling tussen twee systemen, is Animals First ook bezig met de website te vernieuwen.

Wij hebben de klantvraag vertaald naar de technische taal van de softwareleveranciers waardoor we hebben bijgedragen aan het versnellen van dit proces en e.e.a. vergemakkelijkt voor de klant.

Resultaten en voordelen:

  • Snellere orderverwerking
  • Up-to-date voorraadoverzicht winkel
  • Realtime voorraad zichtbaar op de website
  • Efficiënter werken, dus meer tijd voor de klant
  • Geoptimaliseerde customer experience
  • Verbeterde customer happiness

Zij over dit project

“Samen met Weprocess hebben we mooie stappen gezet in het opzetten van de nieuwe website en het koppelen van de benodigde systemen.

Korte lijnen en duidelijke communicatie hebben ervoor gezorgd dat ik precies wist waar ik aan toe was en welke stappen er gezet moesten worden tijdens de implementatie.”

Wij over het project

“Het werken met een echte MKB’er zoals Animals First is waarom Weprocess is ontstaan en waarvoor Weprocess bestaat!

We begrijpen dat het draait om de ‘winkel’, of deze nu fysiek of online is,  draaiende te houden. Animals First had geen tijd voor ellelange vergaderingen of om zich te verdiepen in de technische rompslomp.

De integratie moest gerealiseerd worden terwijl de winkel gewoon draaide en in de winkel klanten aanwezig waren. Geen poespas, maar efficiënt de zaken aanpakken zonder dat de klant er omkijken naar heeft!”

Heb jij ook een uitdaging voor ons?

Onze andere cases

Truckjunkie is dé online webshop voor de vrachtwagen liefhebber. Op hun website vind je alles voor de styling van je vrachtwagen. Of je nu in een Scania, Volvo, DAF of ander merk vrachtwagen rijdt, met de accessoires van Truckjunkie steel jij de show!
De webshop heeft alles voor de vrachtwagen. Of het nu gaat om styling, gadgets, interieur of exterieur, het is allemaal eenvoudig te bestellen via de webshop!

AFAS ERP implementatie Bakker Magnetics!

Ontwikkelen, testen en produceren van magnetische oplossingen en producten. Dat is wat Bakker Magnetics doet. Met meer dan 45 jaar kennis en ervaring én een pragmatische aanpak realiseert Bakker Magnetics altijd de juiste oplossing voor ieder magnetisch project.

Soepele gegevensuitwisseling tussen Exact Online en CCV shop

Als partner van APIcenter zijn we in contact gekomen met Scanwic. In eerste instantie voor een SLA op de lopende koppeling welke het startpunt is geweest voor een mooie samenwerking en al snel volgde er een update op de huidige integratie.

Launch nieuwe website Cemex

Cemex maakte gebruik van een maatwerk webshop die niet bracht wat zij wilden. Zij gingen van een op maat gemaakte Magento module, naar een schaalbare SaaS oplossing.

Copyright © Weprocess 2024