Koppeling CCV Shop met Exact Online d.m.v. OrderChief

Een succesvolle website moet kunnen vertrouwen op een goedlopende orderflow!

Truckjunkie: De winkel voor jouw vrachtwagen accessoires!

Truckjunkie is dé online webshop voor de vrachtwagen liefhebber.

Op hun website vind je alles voor de styling van je vrachtwagen. Of je nu in een Scania, Volvo, DAF of ander merk vrachtwagen rijdt, met de accessoires van Truckjunkie steel jij de show!

De webshop heeft alles voor de vrachtwagen. Of het nu gaat om styling, gadgets, interieur of exterieur, het is allemaal eenvoudig te bestellen via de webshop!

OrderChief koppeling Exact Online en CCV Shop

Truckjunkie heeft een zeer druk bezochte webshop voor vrachtwagen accessoires.

Dagelijks worden er honderden bestellingen geplaatst, ook internationaal. Deze orders moeten goed geregistreerd en verwerkt worden.

Daarvoor is een goede koppeling nodig tussen de systemen van Truckjunkie. Zeker omdat de koppeling die Truckjunkie eerst gebruikte, de orderstroom niet goed aankon, waardoor er vaak handmatige handelingen nodig waren.

Daarom is gekozen voor OrderChief! OrderChief heeft de koppeling tussen Exact Online en CCV Shop gebouwd op de specifieke wensen van Truckjunkie.

Wij hebben in dit project als ‘middleman’ gefungeerd tussen Truckjunkie en OrderChief. Door onze ervaring met de vorige koppeling van Truckjunkie wisten wij precies wat de wensen en behoeften waren van de klant.
“Een koppeling opzetten voor een goedlopende webshop als die van Truckjunkie is een spannend proces.

Voordat je live kunt, moet alles goed getest zijn en alle specifieke wensen goed werken.

Er mogen onder geen beding orders “tussen wal en schip vallen’. Samen met OrderChief is dit proces vlekkeloos verlopen en Truckjunkie heeft tijdens de livegang geen order misgelopen!”

Samenwerking

Truckjunkie had behoefte aan een goede en betrouwbare koppeling die de ‘samenwerking’ tussen Exact Online en CCV Shop optimaliseerde. Door het volume van de orders en de internationale klanten van Truckjunkie was dit een belangrijk punt.

Door de internationale orders, heb je ook te maken met verschillende soorten BTW tarieven en codes. Een goede inrichting van de integratie is hiervoor nodig.

Om de koppeling te kunnen bouwen is er uiteraard een meeting geweest tussen de stakeholders van Truckjunkie, OrderChief en Weprocess. De scope van het project is goed vastgelegd en aan de hand van actiepunten zijn alle partijen aan de slag gegaan.

Soepele overgang

Om een soepele overgang te garanderen is het essentieel dat er goed getest wordt en de scope goed nageleefd wordt.

Komen de gegevens van A naar B en terug als dat nodig is? Het hebben van een testomgeving in deze projecten is dan ook onmisbaar, want de day-to-day business moet gewoon doorgaan. De business van Truckjunkie gaat 24/7 door, waardoor er ook niet s ’avond of in het weekend getest kon worden.

De huidige koppeling moest blijven draaien, terwijl er druk aan de nieuwe koppeling gewerkt werd.

Een goede planning en korte, maar krachtige lijnen in de communicatie maakten dat de integratie van de OrderChief koppeling soepel is verlopen!

Middleman

Ook bij Truckjunkie hebben we als middelman gefungeerd.

Door onze kennis van de vorige koppeling en het begrijpen van de processen van de klant, hebben we gezorgd dat er snelle stappen gezet konden worden. Het gehele proces vanaf de kick-off tot livegang heeft iets meer dan een maand gekost. En dat terwijl de koppeling nieuw was voor OrderChief!

Een resultaat waar wij, maar ook de klant zeer tevreden over zijn!

Resultaten en voordelen:

  • Geoptimaliseerde orderflow
  • Optimalisering van het gehele orderproces
  • Inzicht in data voor Truckjunkie en hun klanten
  • Snellere en efficiëntere orderverwerking
  • Efficiënter werken, dus meer tijd voor de klant
  • Vermindering van foutmarges

Zij over dit project

“De samenwerking met Weprocess liep al vanuit de oude koppeling. Omdat wij daar niet tevreden over waren hebben wij Weprocess om advies gevraagd.

De koppeling met OrderChief heeft ervoor gezorgd dat de orders goed in de systemen geregisteerd worden en we geen handmatige orders meer hoeven in te voeren.

Hierdoor kunnen we efficiënter werken en hebben de collega’s tijd voor optimalisaties van het orderproces.”

Wij over het project

“Kort en krachtig, zo willen we dit project omschrijven. Door de korte lijnen die we met zowel Truckjunkie en OrderChief hadden is dit project soepel verlopen en was de livegang met een nieuwe koppeling een fluitje van een cent!

Nog veel belangrijker, de klant is tevreden en heeft de handen vrij voor werkzaamheden die er toe doen!”

Heb jij ook een uitdaging voor ons?

Onze andere cases

Animals First heeft naast de fysieke dierenwinkel ook een online shop. Deze webshop moest gekoppeld worden met het kassasysteem. Wij hebben geholpen deze twee systemen met elkaar de verbinden. Hierbij is het van belang dat gegevens goed heen en weer geschoten worden voor een goede verwerking van orders en dus ook voor het voorraadbeheer.

AFAS ERP implementatie Bakker Magnetics!

Ontwikkelen, testen en produceren van magnetische oplossingen en producten. Dat is wat Bakker Magnetics doet. Met meer dan 45 jaar kennis en ervaring én een pragmatische aanpak realiseert Bakker Magnetics altijd de juiste oplossing voor ieder magnetisch project.

Soepele gegevensuitwisseling tussen Exact Online en CCV shop

Als partner van APIcenter zijn we in contact gekomen met Scanwic. In eerste instantie voor een SLA op de lopende koppeling welke het startpunt is geweest voor een mooie samenwerking en al snel volgde er een update op de huidige integratie.

Launch nieuwe website Cemex

Cemex maakte gebruik van een maatwerk webshop die niet bracht wat zij wilden. Zij gingen van een op maat gemaakte Magento module, naar een schaalbare SaaS oplossing.

Copyright © Weprocess 2024