Een webshop koppeling zonder codering, live binnen 4 uur!

Een IPaaS oplossing voor een vlekkeloze de basisorder koppeling.

Sanitaklompen.nl

Sanitaklompen.nl is een online webwinkel die zich richt op de verkoop van medische klompen. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan van hoogwaardige klompen die zijn ontworpen voor professionals in de gezondheidszorg, zoals verpleegkundigen, artsen, tandartsen en fysiotherapeuten.

Sanitaklompen.nl is sinds 2009 de online Sanita klompen specialist in Nederland en België!

IPaaS

Om een koppeling tussen Lightspeed en AFAS op te zetten, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar, zoals een koppeling via API center!

Deze oplossing hebben wij dus ook toegepast bij het maken van de koppeling.
"Met onze expertise op het gebied van AFAS konden wij hier perfect op inhaken."

Plug & Play

Door onze goede klant Cemex zijn wij voorgesteld aan Sanitaklompen.nl om te helpen bij de koppeling van Sanitaklompen.nl met het ERP systeem van Cemex. Met onze expertise op het gebied van AFAS konden wij hier perfect op inhaken.  

Het doel was de live webshop van Sanitaklompen.nl in een middag te koppelen met AFAS. De koppeling zelf was redelijk ‘plug & play’, waardoor wij op zoek zijn gegaan naar een IPaaS, no code oplossing in plaats van de traditionele development koppelingen. IPaaS staat voor ‘Integration Platform as a Service’ en verzorgt koppelingen tussen bepaalde applicaties.  

IPaaS

Weprocess heeft in samenwerking met deze IPaaS oplossing, de basis order koppeling van Sanitaklompen.nl binnen 4 uur live gezet.  

Om een koppeling tussen Lightspeed en AFAS op te zetten, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar, zoals een koppeling via API center! Deze oplossing hebben wij dus ook toegepast bij het maken van de koppeling. 

Implementatie

Het implementeren van een koppeling tussen twee systemen die ‘live draaien’ is een uitdaging. Je wilt immers niet dat klanten van Sanitaklompen.nl last ondervinden van het ontbreken van de koppeling. Als eerste zijn we gaan kijken wat de minimale vereisten waren om Sanitaklompen.nl te koppelen met AFAS.

Daarnaast hebben we bekeken wat eisen/wensen waren die na de basis ingebouwd moesten worden. De Ipaas leverancier, APIcenter was van tevoren goed gebriefd en hielp mee aan een heldere overgang. Door dit duidelijke plan van aanpak wisten we snel en efficiënt tot de kern te komen en een succesvolle koppeling te maken voor Sanitaklompen.nl.

Kracht van dit project:

  • Snelle livegang!
  • Plug & Play
  • Miniale onderbreking van het orderproces voor de klant
  • Door goede communicatie naar de IPaaS leverancier, was er een helder gameplan
  • Verbeterde productiviteit, efficiëntie en kostenbesparingen.
  • Automatische back-ups & optimale security

Zij over dit project

"Een integratie-platform-as-a-service (iPaaS) oplossing zorgt voor een snelle livegang!"
"Weprocess heeft gezorgd voor een snelle livegang. Hierdoor was Sanitaklompen.nl binnen no time weer online, en konden haar B2C klanten zonder onderbrekingen weer medische klompen bestellen.

Het bestelproces is dus minimaal onderbroken geweest. Zo is er snel resultaat geleverd door de implementatie van een iPaaS koppeling, deze koppeling leidt tot een verbeterde productiviteit, efficiëntie en kostenbesparingen."

Wij over het project

“Omdat we de koppeling hebben gemaakt met het APIcenter-platform konden we snel en goed resultaat leveren binnen vier uur voor Sanitaklompen.nl.

Dit is fijn omdat we hierdoor het project snel konden opleveren, met als grootste winst geoptimaliseerde productiviteit voor de klant. Dit alles zonder hiervoor in de code te moeten duiken.”

Heb jij ook een uitdaging voor ons?

Onze andere cases

AFAS ERP implementatie Bakker Magnetics!

Ontwikkelen, testen en produceren van magnetische oplossingen en producten. Dat is wat Bakker Magnetics doet. Met meer dan 45 jaar kennis en ervaring én een pragmatische aanpak realiseert Bakker Magnetics altijd de juiste oplossing voor ieder magnetisch project.

Soepele gegevensuitwisseling tussen Exact Online en CCV shop

Als partner van APIcenter zijn we in contact gekomen met Scanwic. In eerste instantie voor een SLA op de lopende koppeling welke het startpunt is geweest voor een mooie samenwerking en al snel volgde er een update op de huidige integratie.

Launch nieuwe website Cemex

Cemex maakte gebruik van een maatwerk webshop die niet bracht wat zij wilden. Zij gingen van een op maat gemaakte Magento module, naar een schaalbare SaaS oplossing.

Implementatie centraal ERP-systeem Hygos Group

De Hygros Group bestaat uit zo’n 17 groothandels en is nog steeds groeiende. Wij hielpen hen bij de implementatie van AFAS als centraal ERP-systeem.

Copyright © Weprocess 2024