Launch nieuwe website Cemex

Cemex heeft in 4 maanden een nieuwe webshop gelanceerd met Cloudsuite e-commerce platform.

Denk aan de toekomst

Cemex maakte gebruikt van een Magento webshop, gekoppeld met hun ERP-systeem. Omdat zij een duidelijke digitale ambitie hebben, bleek de Magento module niet schaalbaar voor de toekomst.

Niet alleen vanwege de kosten, maar ook vanwege de hoge mate van development om de shop wel toekomstproef te maken. Dat kan anders, en dus hielpen wij hen bij de launch van hun nieuwe website, waarbij zij gebruik gemaakt hebben van het e-commerce platform van Cloudsuite.

Lancering

We hebben binnen 4 maanden een nieuwe webshop gelanceerd, inclusief koppelingen voor automatische orderverwerking met het ERP-systeem AFAS.
"Het was voor ons gemakkelijk om in AFAS de ‘stekkers’ te maken, waarop Cloudsuite kon aansluiten om klantinformatie, product data, voorraden en prijzen op te halen."

De lancering

We hebben binnen 4 maanden een nieuwe webshop gelanceerd, inclusief koppelingen voor automatische orderverwerking met het ERP-systeem AFAS.

Omdat wij hen ook al hielpen bij de vorige webshop, was het voor ons vrij gemakkelijk om in AFAS de ‘stekkers’ te maken, waarop Cloudsuite kon aansluiten om klantinformatie, product data, voorraden en prijzen op te halen. 

Wat nog meer?

Ook hielpen we bij het inrichten van de pagina’s, het testen van de webshop, het opstellen van FAQ’s en trainen van medewerkers en nazorg na launch van de webshop. Hierbij werkten wij nauw samen met het ‘webshop team’ van Cemex zelf. 

Resultaat

Door deze samenwerking en onze ervaringen hebben we snel en efficient een livegang kunnen verzorgen, waardoor Cemex nu een webshop heeft waar zij goed mee kunnen groeien. 

Waarom Cloudsuite?

Een goede SaaS oplossing voor B2B E-commerce
CloudSuite levert een mooi e-commerce product als SaaS oplossing. Deze ‘Software as a Service’ voldoet aan de standaarden die wij willen leveren aan onze klanten en worden regelmatig voorzien van updates die gelden voor al hun klanten.

Daarnaast zijn zij goed ingespeeld op de B2B groothandel branche, wat echt wel een must voor ons was.

Wij over het project

"De Cloudsuite module werkt erg ‘plug & play’. Na de inrichting hebben we met samen met een team vanuit Cemex veel getest en medio april deze nieuwe shop gelanceerd.

We zien nu al dat klanten positief reageren, enthousiast zijn en dat er meer bestellingen via deze shop binnenkomen."

Heb jij ook een uitdaging voor ons?

Onze andere cases

AFAS ERP implementatie Bakker Magnetics!

Ontwikkelen, testen en produceren van magnetische oplossingen en producten. Dat is wat Bakker Magnetics doet. Met meer dan 45 jaar kennis en ervaring én een pragmatische aanpak realiseert Bakker Magnetics altijd de juiste oplossing voor ieder magnetisch project.

Soepele gegevensuitwisseling tussen Exact Online en CCV shop

Als partner van APIcenter zijn we in contact gekomen met Scanwic. In eerste instantie voor een SLA op de lopende koppeling welke het startpunt is geweest voor een mooie samenwerking en al snel volgde er een update op de huidige integratie.

Implementatie centraal ERP-systeem Hygos Group

De Hygros Group bestaat uit zo’n 17 groothandels en is nog steeds groeiende. Wij hielpen hen bij de implementatie van AFAS als centraal ERP-systeem.

Samen de klant volledig helpen met een soepele ICT transitie

Het doel was de live webshop van sanitaklompen.nl in een middag te koppelen met AFAS. De koppeling zelf was redelijk ‘plug & play’, waardoor wij op zoek zijn gegaan naar een IPaaS oplossing in plaats van de traditionele development koppeling.

Copyright © Weprocess 2024