ERP-Systeem voor centralisatie.

Een gecentraliseerd ERP-systeem biedt een solide basis voor een agile en wendbare organisatie.

Diabetescentrale.nl

Diabetescentrale.nl, gestart in 2005, en is dé online specialist op het gebied van diabetes.

Voor particulieren die hun testmateriaal en andere producten zelf moeten betalen, insulinegebruikers die hun testmateriaal onder de Basisverzekering vergoed krijgen van hun verzekeraar, huisdiereigenaren die een hond of kat met diabetes hebben en zakelijke klanten die actief zijn op het gebied van humane of veterinaire diabetes.

Maar ook voor particulieren en professionals die bezig zijn met diabetes zoals ziekenhuizen, huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten. Diabetescentrale.nl by Wecare Medical is Part of the Optigroup.

De overgang

Naast het analyseren van oude data en het importeren van ontbrekende gegevens in het nieuwe systeem, hebben we ook het personeel getraind in het gebruik van het nieuwe systeem.
"Een gestructureerde en gecontroleerde overdracht van gegevens van het oude naar het nieuwe systeem heeft ervoor gezorgd dat de gegevens nauwkeurig zijn overgezet.

Optigroup BA Medical

Weprocess ondersteunt meerdere bedrijven binnen de Business Area Medical van Optigroup in verschillende IT-projecten. Daarom zijn wij ook betrokken bij dit project. Zo hebben we sinds 2021 al vijf bedrijven toegevoegd aan het centrale AFAS ERP-systeem van de groep.

Op 1 maart 2023 is de Diabetiscentrale.nl by WeCare Medical hierbij gekomen. Wij hebben het nieuwe AFAS ERP-systeem opgezet zodat alles centraal inzichtelijk wordt. Zo heeft WeCare Medical nu een geprofessionaliseerd ERP-systeem met de standaarden van Optigroup BA Medical, als goede fundering om te blijven groeien als bedrijf! Ons proces begon met het in kaart brengen van alle bedrijfsprocessen, waarop we vervolgens hebben onderzocht of we deze konden behouden in het nieuwe AFAS ERP-systeem of dat er nieuwe processen nodig waren.

De overgang

Om een soepele overgang naar het nieuwe systeem te waarborgen, hebben we verschillende maatregelen genomen. Naast het analyseren van oude data en het importeren van ontbrekende gegevens in het nieuwe systeem, hebben we ook het personeel getraind in het gebruik van het nieuwe systeem.

We hebben bovendien gezorgd voor een gestructureerde en gecontroleerde overdracht van gegevens van het oude naar het nieuwe systeem, zodat alle gegevens nauwkeurig werden overgezet.

Koppeling ERP en Webshop

Gelijktijdig aan deze implementatie werd ook de nieuwe webshop van de Diabetescentrale.nl by WeCare gekoppeld met het ERP-systeem.

Het resultaat?

Een ERP-systeem dat zorgt dat alles centraal op één plek staat, voor optimaal gebruikersgemak voor de medewerkers van WeCare.

Het resultaat

  • Online samenwerken
  • Verbeterd inzicht in omzet en kosten.
  • Verhoogde efficiëntie en kostenbesparing.
  • Eenduidige werkwijzen voor alle bedrijven.
  • Centralisatie van administratie.

Zij over dit project

"Ondersteuning met trainingen en handleidingen!"
“Weprocess heeft de actiepunten duidelijk vastgelegd en heeft op deze manier gewerkt naar een doelgerichte livegang, waarbij wij ondersteund werden met trainingen en handleidingen die we goed konden gebruiken.”
Monicque Bravenboer
Directeur Gezondheidszorg.

Wij over het project

“De samenwerking en communicatie met de medewerkers van WeCare verliep soepel en hebben wij als zeer positief ervaren. Dit heeft geleid tot een vlotte implementatie, waardoor WeCare nu deel uitmaakt van Optigroup BA Medical met hun gecentraliseerde ERP-systeem.”

Heb jij ook een uitdaging voor ons?

Onze andere cases

AFAS ERP implementatie Bakker Magnetics!

Ontwikkelen, testen en produceren van magnetische oplossingen en producten. Dat is wat Bakker Magnetics doet. Met meer dan 45 jaar kennis en ervaring én een pragmatische aanpak realiseert Bakker Magnetics altijd de juiste oplossing voor ieder magnetisch project.

Soepele gegevensuitwisseling tussen Exact Online en CCV shop

Als partner van APIcenter zijn we in contact gekomen met Scanwic. In eerste instantie voor een SLA op de lopende koppeling welke het startpunt is geweest voor een mooie samenwerking en al snel volgde er een update op de huidige integratie.

Launch nieuwe website Cemex

Cemex maakte gebruik van een maatwerk webshop die niet bracht wat zij wilden. Zij gingen van een op maat gemaakte Magento module, naar een schaalbare SaaS oplossing.

Implementatie centraal ERP-systeem Hygos Group

De Hygros Group bestaat uit zo’n 17 groothandels en is nog steeds groeiende. Wij hielpen hen bij de implementatie van AFAS als centraal ERP-systeem.

Copyright © Weprocess 2024