Innoveren met de perfecte EDI-koppeling bij Vermes

Weprocess heeft zijn kennis en expertise ter beschikbaarheid gesteld voor een EDI-koppeling bij Securit bij Vermes.

Securit by Vermes

Vermes is een leider in ‘point of sale’ voor signage en muur decoratie producten. Als maker van de orginele Securit chalk marker in 1987 hebben ze continue hun grenzen verlegd in signage en visuele communicatie. Hierdoor zijn ze de koploper van hun producten en zijn hun producten verkrijgbaar bij meer dan 10.000 top retailers en groothandelaren van Europa tot USA en Azië.

EDI-koppeling

Met prachtige producten wil dit bedrijf zich verder innoveren met de perfecte EDI-koppeling, EDI is een proces tussen twee computersystemen waarmee twee bedrijven door middel van gestandaardiseerde berichten en specifieke communicatiesystemen bedrijfsinformatie kunnen uitwisselen. Vaak moeten deze documenten voldoen aan bepaalde standaarden en dit wordt gebruikt voor herhalende transacties. Dit kan financiële, logistieke of commerciële gegevens zijn zoals pakbonnen, orders of orderbevestigingen en nog veel meer. 

Het Proces

Tijdens het integratieproces kwamen er specifieke complicaties naar voren die het implementatieproces leken te stagneren. Extra kennis met betrekking tot de werking van het huidige ERP-systeem van Vermes was gewenst. Omdat Vermes met AFAS ERP werkt, schakelde zij op aanraden van Copernicus ons in.

Met onze expertise en kennis betreft AFAS waren wij als IT-team een goede aanvulling om dit project succesvol af te ronden want als IT-team hebben we voor Vermes alle zorgen uit handen genomen! 

Hoe hebben we dit gedaan? Door het creëren van een goedwerkende EDI-koppelingen, waarbij we samen met Copernicus het hele proces en testfase op ons hebben genomen. 

Hierbij hebben we Vermes op de hoogte gehouden en na succesvolle resultaten uitgeleverd. 

Nu heeft Vermes een geoptimaliseerde EDI-koppeling en dat betekend dat ze hun klanten efficiënter kunnen bedienen met het gemak van een geautomatiseerd verkoopproces.

Zij over het project

"Efficiënter verkoopproces"

“Weprocess denkt mee met onze processen en kan daardoor een goede vertaalslag maken. De EDI-koppeling is geoptimaliseerd, wat resulteert in een efficiënter verkoopproces. Daar zijn onze klanten gebaat bij en wij ook!” Jeroen Brem – Operationeel Directeur bij Securit by Vermes

Wij over het project

“We moesten de betreffende bundels met informatie (AFAS Connectoren) aanpassen zodat alle gegevens van de standaard sjabloon getoond werden en dat de juiste artikelen naar AFAS gestuurd werden, dit was veel uitzoekwerk maar toen eenmaal alles goed met elkaar in verbinding stond en de orders juist in het systeem kwamen. Konden we terugkijken op een geslaagd project.” – Alex Applicatiebeheerder. 

Heb jij ook een uitdaging voor ons?

Andere projecten

Weprocess is een groep van enthousiaste IT & e-commerce professionals die niets liever doen dan mooie, duurzame en schaalbare projecten neerzetten. 

Benieuwd?

 

Efficiënter werken met Microsoft Teams klantportal

Samen met WeCallForYou hebben wij een klantportal ingericht in Microsoft Teams. Zodat alles centraal op één plek staat, hierdoor zijn processen voor elke klant nu het zelfde!

Bekijk project >