Maximaliseer de efficiëntie van jouw team met Microsoft Teams

Microsoft Teams is een krachtige tool voor communicatie en samenwerking binnen een team. Met functies zoals chatten, videoconferenties, het delen van bestanden en integraties met andere apps, kan het uw team helpen efficiënter en effectiever te werken. In deze blogpost bespreken we enkele tips om Microsoft Teams optimaal te benutten, zodat je het meeste uit dit handige platform kunt halen.

Gebruik chat voor snelle communicatie.

Een van de handigste features van Microsoft Teams is de chatfunctie. Het is een geweldige manier om snel met teamleden te communiceren en snel antwoord te krijgen op vragen. Gebruik chat voor zaken als:

  • Een korte vraag stellen of ergens opheldering over vragen.
  • Updates of voortgang van een project delen.
  • Het verzenden van links of bestanden die moeten worden beoordeeld.

Gebruik kanalen om de communicatie van uw team te organiseren.

Kanalen zijn een manier om de communicatie van uw team binnen Microsoft Teams te organiseren en te categoriseren. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende projecten, afdelingen of elke andere manier waarop u de gesprekken van uw team wilt segmenteren. Dit helpt om de communicatie georganiseerd en gericht te houden, zodat teamleden gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.

Profiteer van integraties met andere apps.

Microsoft Teams kan worden geïntegreerd met een breed scala aan andere apps en tools, waarmee u efficiënter kunt werken. Enkele voorbeelden van nuttige integraties zijn:

  • Integratie met projectbeheertools zoals Trello of Asana om taken en voortgang bij te houden.
  • Integratie met tools voor documentsamenwerking zoals Google Docs of Dropbox om in realtime met teamleden aan documenten te werken.
  • Integratie met tools voor klantenondersteuning zoals Zendesk of Freshdesk om vragen van klanten efficiënter af te handelen.

Gebruik videoconferenties voor vergaderingen en discussies.

Videoconferenties zijn een geweldige manier om face-to-face gesprekken te voeren met teamleden, waar ze zich ook bevinden. Microsoft Teams heeft een ingebouwde functie voor videoconferenties die het gemakkelijk maakt om vergaderingen en discussies met teamleden te houden. Dit kan helpen om de communicatie en samenwerking te verbeteren, vooral als teamleden zich niet op dezelfde fysieke locatie bevinden.

Werk samen aan bestanden met de ingebouwde functie voor het delen van bestanden.

Microsoft Teams heeft een ingebouwde functie voor het delen van bestanden waarmee teamleden gemakkelijk samen aan documenten en andere bestanden kunnen werken. U kunt bestanden delen binnen een chat of in een kanaal, en teamleden kunnen opmerkingen toevoegen, bewerkingen uitvoeren en wijzigingen in realtime bekijken. Dit kan helpen om het delen van bestanden en het samenwerkingsproces te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat iedereen met de meest recente versie van een bestand werkt.

Ons 'team-as-a-service'

Abonnementen

Voor een vast bedrag per maand een multidisciplinair team van professionals.

Abonnementen

Met onze Basis, Plus of Premium abonnementen kun je gemakkelijk op en af te schalen naar behoefte.
Bekijk de abonnementen

Scans

Weten waar je aan toe bent? Maak gebruik van onze scans voor helder advies.

Scans

Met onze Efficiency scan, Requirements scan of IT/E-commerce scan weet jij direct waar je staat en waar je aan toe bent.
Afspraak

Advies

Hulp nodig met een andere vraag? Wij helpen je graag verder!

Eenmalig advies?

Heb je hulp nodig met een eenmalig project en zoek je ondersteuning? Wij helpen je graag verder.
Afspraak

Onze kracht

Ondersteuning bij implementatie softwaresystemen, zoals ERP of WMS.
Optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen
Ondersteuning bij implementatie softwaresystemen, zoals ERP of WMS.
Back-end e-commerce koppelingen
Back-end e-commerce koppelingen; ondersteuning bieden bij het opzetten van een schaalbaar e-commerce platform dat goed integreert met het een ERP-systeem.
Efficiënter inrichten van de gehele supply chain.
Ondersteuning gebruik van medewerkers bij bijvoorbeeld Microsoft Office365.
Data inrichting, waarbij we de organisatie helpen bij data-driven werken.
Previous
Next