Our knowledge is your power.

Hier delen we onze kennis middels diverse blogs en whitepapers met handige tips en informatie.
Search

Het belang van API’s: Hoeveel API’s heb jij inmiddels draaien?

Het belang van API’s: Hoeveel API’s heb jij inmiddels draaien?

API… een term die dagelijks gebruikt wordt en niet alleen om een dier te beschrijven😉. Maar wat is het precies en waarom is het zo belangrijk? We leggen het je uit.

Hoe verwerk je meerdere BTW-tarieven in één order?

Hoe je verschillende BTW-tarieven in één order verwerkt in jouw webshop en andere systemen.

Als eigenaar van een webshop is het belangrijk om te begrijpen hoe je omgaat met orders waarin producten met verschillende BTW-tarieven worden verkocht. Dit kan een uitdaging vormen, maar met de juiste aanpak kun je dit efficiënt en nauwkeurig afhandelen. Hier volgen een aantal stappen om je hierbij te helpen.

Blog: Zonder een nulpunt, wordt een integratie een dieptepunt!

Tijdens een integratie of implementatie van nieuwe software is het creëren van een nulpunt eigenlijk onmisbaar, maar het wordt vaak over het hoofd gezien terwijl het van onschatbare waarde blijkt te zijn. Of het nu gaat om het integreren van nieuwe software, het implementeren van een automatiseringsproces of het uitrollen van een nieuwe strategie, het vaststellen van een nulpunt is belangrijk voor een soepele en effectieve voortgang van het project.

Blog: Wat gebeurt er als jouw systemen niet met elkaar synchroniseren?

Systemen werken al jaren niet meer standalone. Gegevenskwaliteit en operationele efficiëntie zijn van groot belang. Het niet synchroniseren van software systemen vormt een serieuze bedreiging voor bedrijven. Het lijkt misschien een technisch detail, maar de impact kan enorm zijn.

Blog: Eenheid binnen het management: de sleutel tot succes in software keuzes en besluitvorming!

De keuze voor nieuwe software is niet zomaar gemaakt. Een systeem moet door verschillende afdelingen gebruikt worden en iedere afdeling heeft specifieke functionaliteiten nodig om de dagelijkse taken uit te voeren.

Blog: Het belang van voortgangsrapportages

Dat inzicht en overzicht in een project belangrijk zijn, is overduidelijk.
Scope, projectmanagement en goede communicatie zijn hierin belangrijke onderdelen. Hoe communiceer je en hoe leg je afspraken vast? De voortgangsrapportage is hier een mooi middel voor.

Blog: Waarom is een interne projectleider zo belangrijk tijdens een project?

Projecten heb je in allerlei soorten en maten. Van grote software implementaties tot kleinere integraties van twee systemen. Als organisatie sta je voor de uitdaging om deze projecten succesvol af te ronden.
Een sleutelfiguur die een aanzienlijke rol speelt in het bereiken van deze doelen is de interne projectleider. Laten we eens dieper ingaan op waarom deze rol zo cruciaal is voor het succes van dergelijke projecten.

Blog: Inzicht en overzicht in je project – scope vs. scopecreep

Projecten… je hebt ze groot en klein en iedereen heeft er weleens mee te maken. Een project bestaat uit meerdere rollen en iedere teamlid heeft een specifieke taak. Wat zorgt er nu voor dat een project succesvol afgerond kan worden? Meerdere factoren uiteraard, maar dat begin bij een goed inzicht en overzicht van het project.

Blog: Waarom gebruik je een RACI-matrix?

De RACI-matrix is een matrix die gehanteerd wordt om de rollen en verantwoordelijkheden van de personen die bij een project of lijnwerkzaamheden betrokken zijn weer te geven.

Blog: Heb jij een plan B?

Software-implementatieprojecten vormen de kern van technologische vooruitgang binnen bedrijven. Of het nu gaat om het integreren van nieuwe softwareoplossingen, het upgraden van bestaande systemen of het implementeren van aangepaste software voor specifieke behoeften, deze projecten brengen unieke uitdagingen met zich mee. In deze context is het hebben van een plan B niet alleen handig; het is een absolute noodzaak.

Blog: Wat gebeurt er als je database niet up to date is?

Een actuele en goed onderhouden database vormt de ruggengraat van een organisatie. Van klantgegevens tot productinformatie, van financiële informatie tot logistieke gegevens; het is onmisbaar voor een goed draaiend bedrijf.

Blog: Wat als je leverancier maar kennis heeft van één systeem en niet al je vragen kan beantwoorden?

Bij een implementatie van een softwarepakket, gaat het vaak niet alleen om maar één pakket.
Inmiddels kunnen we niet meer zonder koppelingen en is het bij de keuze van nieuwe software belangrijk of andere systemen hier ook mee kunnen integreren.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ERP-systeem waar je een document-managementpakket aan wilt koppelen om documenten automatisch te digitaliseren.

Blog: De rol van verandermanagement bij succesvolle systeemimplementaties

Bij het implementeren van nieuwe systemen is het van belang om niet alleen te focussen op de technische aspecten, maar ook op de mensen die ermee moeten werken. Verandermanagement speelt een belangrijke rol bij het succesvol implementeren van nieuwe systemen binnen een bedrijf. In deze blog gaan we dieper in op de rol van verandermanagement en delen we praktische tips om dit proces effectief te beheren.

Whitepaper – Het voorkomen van vertragingsfactoren bij Softwarekoppelingen

Whitepaper: Het voorkomen van vertragingsfactoren bij Softwarekoppelingen. Intro: Het opzetten van softwarekoppelingen brengt uitdagingen met zich mee, maar door het bundelen van de ervaring van Weprcess, kunnen we vertragingen voorkomen.   Deze Whitepaper biedt niet alleen inzicht in de uitdagingen, maar ook praktische stappen om elk probleem aan te pakken. Onderstaand hebben wij de meest voorkomende vertragingsfactoren […]

Blog: Hoe word ik een digitale voorloper in mijn branche?

Als professional wil je niet alleen relevant blijven in jouw branche, maar ook een digitale voorloper worden die de toekomst van jouw vakgebied vormgeeft. Maar hoe bereik je dat in de snel veranderende digitale wereld?

Blog: Onze Teamleader certificering, ontdek de mogelijkheden voor jou!

Weprocess is nu trotse partner van Teamleader! Onze recent gecertificeerde collega’s kunnen nu zorgen voor een soepele implementatie van Teamleader’s alles-in-één oplossing, waardoor bedrijven tijd en kosten besparen. Ontdek hoe deze samenwerking jouw bedrijf kan laten groeien!

Blog: Drie tips om onnodige frustratie en kosten te voorkomen bij software koppelingen.

Regelmatig worden bij wij betrokken bij het koppelen van twee systemen. Meestal gaat het in deze opdrachten om een ERP of Boekhoudsysteem (hierna ERP) en een webshop. Orders moeten direct vanaf de shop naar het ERP gestuurd worden voor de administratieve afhandeling en producten moeten vanuit het ERP naar de webshop. Simpel zou je zeggen, toch?

Blog: Team as a Service

Het vinden van het juiste team voor jouw project kan een flinke uitdaging zijn!

Stel je voor dat er een oplossing is die niet alleen flexibel is, maar ook volledig afgestemd op jouw behoeften. Dat is precies wat Team as a Service (TaaS) te bieden heeft.

Blog: Welke criteria hanteer je bij het selecteren van softwareoplossingen?

Als ondernemer begrijp je dat het kiezen van de juiste softwareoplossing een cruciale beslissing is voor het succes van je bedrijf. De overvloed aan opties maakt deze keuze echter niet eenvoudiger. Waar baseer je je beslissing op? Welke criteria zijn echt belangrijk?

Whitepaper: 10 meest voorkomende problemen bij het opzetten van een koppeling

Data-uitwisseling via API-koppelingen is een krachtige manier om systemen te integreren en informatie te delen. Het kan soms behoorlijk uitdagend zijn en niet zo “plug enplay” als verwacht!

Whitepaper: 10 redenen dat IT-projecten mislukken en hoe je ze kunt voorkomen

IT-projecten mislukken om vele redenen, maar de meest voorkomen-
de reden is een gebrek aan planning of slechte uitvoering.

Blog: De kracht van AI: toepassingen en voordelen in de zakelijke wereld

In de moderne zakelijke arena evolueert technologie met ongekende snelheid. Een van de meest opwindende en revolutionaire ontwikkelingen is Kunstmatige Intelligentie (AI). Deze baanbrekende technologie biedt bedrijven ongekende mogelijkheden om processen te optimaliseren, besluitvorming te verbeteren en nieuwe kansen te ontdekken.

Blog: Het geheim van succesvolle e-commerce implementaties

In de huidige digitale wereld is E-commerce een essentieel onderdeel geworden van succesvolle bedrijfsstrategieën. Het implementeren van een effectieve E-commerce oplossing kan echter een uitdagende taak zijn.

Blog: De rol van verandermanagement bij succesvolle systeemimplementaties

Bij het implementeren van nieuwe systemen is het van essentieel belang om niet alleen te focussen op de technische aspecten, maar ook op de mensen die ermee moeten werken.

Blog: 5 redenen waarom digitalisering een must is voor groothandels

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld is het voor groothandels van cruciaal belang om de sprong naar digitalisering te maken.

Heb jij ook een uitdaging voor ons?

Copyright © Weprocess 2024