Whitepaper: 10 meest voorkomende problemen bij het opzetten van een koppeling.

Intro:

Moderne bedrijfsvoering is intoenemende mate afhankelijk van het efficiënt uitwisselen van data tussen verschillende systemen. Het belang van een betrouwbare softwarekoppeling is essentieel, omdat het organisaties in staat stelt om gegevens toegankelijk te maken en operationele processen te stroomlijnen.

In deze whitepaper zullen we 10 problemen benoemen en oplossingen bieden om de efficiëntie en betrouwbaarheid van softwarekoppelingen te verbeteren.

10 meest voorkomende problemen bij het opzetten van een koppeling!

Het Belang van software-koppelingen voor moderne bedrijfsvoering

Het uitwisselen van data tussensystemen is een cruciaal onderdeel geworden van hedendaagse bedrijfsvoering. De moderne onderneming maakt gebruik van verschillende gespecialiseerde softwareoplossingen, elk ontworpen om specifieke bedrijfsprocessen te ondersteunen. Om een goed beeld te krijgen en een naadloze workflow te behouden, moeten deze systemeneffectief met elkaar communiceren. Softwarekoppelingen, ook wel integraties genoemd, bieden de infrastructuur voor het uitwisselen van gegevens tussen deze systemen.

Enkele van de veel voorkomende problemen die we tegenkwamen zijn:

1: Geen magazijn aan de artikelen gekoppeld

Een van de veel voorkomende problemen is het ontbreken van een magazijnkoppeling aan de artikelen in de systemen. Hierdoor ontbreekt de benodigde context voor het juist interpreteren van de data. Bijvoorbeeld, als er geen magazijninformatie is gekoppeld aan een artikel, kan het onduidelijk zijn waar het artikel zich precies bevindt en hoeveel er op voorraad is.

Oplossing:

Zorg ervoor dat alle artikelen in beide systemen worden gekoppeld aan het juiste magazijn, zodat de locatie- en voorraadinformatie beschikbaar is tijdens de dataoverdracht.

2: Basissystemen niet correct ingericht waardoor er geendata kan worden opgehaald

Een goed functionerende koppeling vereist een correcte inrichting van de basissystemen. Als de benodigde data niet beschikbaar is in het bronsysteem, kan de koppeling niet naar behoren werken.

Oplossing:

Zorg voor een grondige evaluatie van de basissystemen en implementeer de benodigde aanpassingen om ervoor te zorgen dat alle relevante data beschikbaar is voor de koppeling.

3: Teveel API-calls leiden tot uitvallen van de synchronisatie

Overmatig gebruik van API-calls kan leiden tot prestatie problemen en zelfs het uitvallen van de koppeling.
Teveel aanvragen overbelast de systemen en kan de stabiliteit van de koppeling negatief beïnvloeden.

Oplossing:

Optimaliseer het aantal API-calls door efficiëntere dataverwerking en het bundelen van meerdere verzoeken in één call.

4: Verandering in de werkwijze terwijl er een koppeling loopt

Wanneer er wijzigingen worden aangebracht in een van de gekoppelde systemen zonder de koppeling hiervan op de hoogte testellen, kan dit leiden tot conflicten en onverwachte resultaten.

Oplossing:

Communiceer elke wijziging in de werkwijze van de systemen naar het koppelingsteam en test grondig om ervoor te zorgen dat de koppeling nog steeds correct werkt na de wijziging.

5: Geen 0-punt creëren bijvoorraadkoppelingen

Het ontbreken van een 0-punt bij voorraadkoppelingen kan problemen veroorzaken bij het bijwerken van oudere artikelen, waardoor ze mogelijk niet worden geüpdatet in het ontvangende systeem.

Oplossing:

Implementeer een oud 0-punt bij voorraadkoppelingen om ervoor te zorgen dat alle artikelen correct worden gesynchroniseerd, ongeacht de mutatiedatum van de artikelen.

6: Interne veldnamen niet inzichtelijk

Het ontbreken van duidelijke documentatie over interne veldnamen kan leiden tot verwarring en het verkeerd doorsturen van gegevens.

Oplossing:

Zorg voor een uitgebreide documentatie van de veldnamen in beide systemen en train het personeel om deze correct te gebruiken.

7: Onvolledig ingevulde adresgegevens

Onvolledig ingevulde adresgegevens kunnen leiden tot fouten bij de gegevensoverdracht en kunnen ervoor zorgen dat de koppeling een foutmelding geeft.

Oplossing:

Implementeer validatiecontroles voor adresgegevens en zorg ervoor dat deze volledig en correct worden ingevuld voordat de data wordt doorgestuurd.

8: Gebrek aan testomgevingen

Het ontbreken van testomgevingen kan resulteren in onvoldoende voorbereiding en kan leiden tot problemen tijdens de implementatie in de liveomgeving.

Oplossing:

Creëer uitgebreide testomgevingen waarin de koppeling zorgvuldig getest kan worden voordat deze in de productieomgeving geïmplementeerd wordt.

9: Aanmaken van een veld met metadata

Het aanmaken van een veld met metadata kan leiden tot problemen bij het ophalen en interpreteren van de data, vooral als de structuur van de metadata niet goed is gedefinieerd.

Oplossing:

Zorg voor een duidelijke en gestandaardiseerde structuur voor het vastleggen van metadata, en documenteer deze goed voor een correcte verwerking van de data.

Slechte synchronisatie van timestamps

Een veelvoorkomend probleem is dat de timestamps in de verschillende systemen niet goed op elkaar zijn afgestemd, waardoor gegevens mogelijk op het verkeerde moment worden opgehaald of geüpdatet.

Oplossing:

Zorg ervoor dat de koppeling correct is geconfigureerd om de tijdzones en tijdstippen van de bron- en doelsystemen op elkaar af te stemmen.

Outro:

Een betrouwbare koppeling tussen systemen is van vitaal belang voor het efficiënt delen van data binnen een organisatie.

In deze whitepaper hebben we verschillende veel voorkomende problemen besproken die kunnenoptreden bij het doorsturen van datatussen systemen via koppelingen.

Het is essentieel om deze uitdagingen aan te pakken en te voorkomen om een soepele en probleemloze dataoverdracht te waarborgen. Door goede planning, grondige testen en een nauwkeurige inrichting van systemen kunnen veel van deze problemen worden voorkomen, waardoor organisaties optimaal kunnen profiteren van hun gekoppelde systemen.

Heb je ondersteuning nodig bij het integreren van je software?

Klik hier om contact met ons op te nemen.

Heb jij ook een uitdaging voor ons?

Of lees onze andere artikelen

Het ecosysteem van Weprocess

We geloven niet alleen in samenwerking, maar hebben een ecosysteem waarin alle betrokken partijen hetzelfde doel hebben.

Waarom projecten vertragen en hoe klanten en leveranciers samenwerken om dit te voorkomen 

Ieder project wat we starten of zelfs al tijdens de eerste kennismaking wordt de welbekende deadline van het project genoemd. “we willen 1 maart live!” Of soms zelfs stelliger gezegd: “we moeten 1 maart live, want…” Uiteraard is e.e.a. altijd afhankelijk van een aantal factoren. Kloppen alle factoren, dan gaan we mee in een voorkeur van een livgangsdatum.

Waarom jouw bedrijf een sparringpartner nodig heeft voor digitalisering en automatisering

Bedrijven over de hele wereld zoeken naar manieren om slimmer, sneller en effcienter te werken. En er zijn tal van tools en applicaties die hierbij kunnen helpen en dit bewerkstelligen. Hoe zorg je dat je de software kiest voor jou bedrijf en processen? En hoe zorg je dat je zicht houdt op het totaalplaatje en je niet focust op één onderdeel binnen jullie bedrijfsprocessen?

Office 365 en de functies die jij nog niet kent!

Maar gebruiken we alle functionaliteiten van Office 365 wel helemaal of zijn er nog verborgen pareltjes die je werk nog gemakkelijker en efficienter maken?

Help! Ik ben gebombardeerd tot interne projectleider van een softwareproject, wat nu? 

Gefeliciteerd, je bent zojuist gebombardeerd tot interne projectleider voor een belangrijk software-implementatieproject! Het is een eer, maar ook een uitdaging, vooral als je weinig tot geen kennis hebt van software en het niet behoort tot je core werkzaamheden.

De klant centraal: hoe adviseer je de beste oplossing?

Bedrijven investeren aanzienlijke middelen in de nieuwste software om hun processen te stroomlijnen, efficiëntie te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen. Echter, te midden van deze technologische vooruitgang is er één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: de klant.

Copyright © Weprocess 2024